PASIENTER

Før mHBOT behandlingen eller xBody EMS trening får du en konsultasjon/undersøkelse hos vår legespesialist for å drøfte indikasjon for behandling og forventet effekt. Denne timen er obligatorisk og gratis for pasienten.

Antall anbefalte behandlinger / trening varierer og vil avhenge av indikasjon og problemstilling. For Hud Behandling bestill først en Prøvetime for å finne best løsning for din hud.

 

 

Timebestilling og info: Besøk kun etter avtale

Adresse: RevitaMed AS, Låveveien 24, 0682 Oslo, Norge,
E-mail: info@revitamed.no 
Tel.: +47 919 94 753

Send oss en email, ring eller send en SMS.
Telefon er ikke betjent på dagtid men legg igjen en beskjed med navn så ringer vi deg tilbake.

Hvor er vi

RevitaMed HBOT senter er et sentralt beliggende på Godlia i Oslo like ved Godlia T-bane stasjon og kort vei fra Brynsenter i retning mot Opsahl.

Åpningstider

Mandag-Fredag 16.00- 21.00, lørdag 09.00-16.00. Besøk kun etter avtale.

Parkering

Gratis gateparkering i hele Låveveien.

Om mHBOT behandling:

INFORMASJON VED BEHANDLINGSSTART

Det hele starter med konsultasjon/undersøkelse hos lege for å drøfte indikasjon for behandling og forventet effekt. Denne konsultasjon er gratis. 
På dette møtet vil vi gjennomgå sikkerhetsrutiner og informere om behandlingen.

HVORDAN FOREGÅR BEHANDLINGEN?

Du møter opp cirka 10 min før behandlingen starter. Før du legger deg inn i trykkammeret skifter du til bomullstøyet som du har tatt med. Trykkammeret beregnet for en eller 2 personer har acryl glassvegg, så du kan se ut og kommunisere med sykepleieren som overvåker deg.

Kammeret settes under trykk, og du vil måtte utligne trykket i ørene på samme måte som når du lander med fly. Trykkøkningen tar ca. 7 min. Deretter ligger du i kammeret i ca. 60/90 eller 120 minutter avhengig av problemstilling. Etter behandlingen senkes trykket gradvis til vanlig omgivelsestrykk, og du kan gå ut av kammeret og skifte tilbake til vanlig tøy. Det er til enhver tid spesialsykepleier eller lege tilstedet som overvåker.

BIVIRKNINGER

Vanligvis merker man ikke annet til mHBO enn at man må utligne trykket i ørene.
En del pasienter føler at de blir trettere enn vanlig, og må kanskje ta en lur i løpet av dagen.
De som har klaustrofobi vil kanskje føle ubehag ved å være innelukket i trykkammeret, men de aller fleste klarer å gjennomføre behandlingen uten medisiner eller med en liten dose beroligende medisin.
Ved forkjølelse/bihulebetennelse vil det være vanskeligere å utligne trykket i ørene, men det går som oftest greit om man bruker nesedråper fra morgenen av, og tar seg god tid under trykksettingen.

HVEM SKAL IKKE HA mHBO?

Ved graviditet / mistanke om graviditet skal du ikke ha mHBO. Heller ikke om du har svært alvorlig hjertesvikt.
Ved kronisk lungesykdom må lungefunksjonen undersøkes slik at vi kan vurdere hvorvidt du kan få mHBOT. De som har kunstige øreknokler, bruker Antabus eller spesielle cellegiftpreparater (adriamycin, Bleomycin og cisplatin) skal ikke ha mHBOT.

SPESIELLE FORHOLDSREGLER

Det er viktig at du har spist før behandlingen begynner, slik at blodsukkeret ikke er lavt. Dette er spesielt viktig for pasienter med sukkersyke. Hele formålet med behandlingen er å bedre blodgjennomstrømningen i områder med nedsatt surstofforsyning. 
Røyking vil aktivt motvirke effekten av mHBO. Derfor anbefales det på det sterkeste at du ikke røyker i behandlingsperioden, og vi krever at du ikke røyker to timer før og to timer etter behandlingen.

Det er ikke tillatt å ha med røykesaker, lighter eller fyrstikker til trykkammeranlegget.
Det ideelle er om du slutter å røyke minst tre uker før behandlingen starter.

SIKKERHETEN I TRYKKAMMERET

Fordi det er økt brannfare i et lukket kammer hvor man tilfører oksygen, er det strenge regler for påkledning. 
Du får kun ha på deg bomullstøy, T-skjorte, joggebukse ol. 
Det er viktig å merke seg at du heller ikke får bruke leppestift, fuktighetskrem, annen sminke, parfyme, etterbarberingsvann, hårlakk eller andre hårstylingsprodukter når du skal ha mHBOT.
Det er ikke tillatt å ha på seg ringer/smykker, klokke eller høreapparat i kammeret.
Rutinene rundt dette vil bli gjennomgått i detalj på informasjonsmøtet før behandlingen begynner.